Linkuri accesibilitate

Biden și Merkel avertizează Rusia să nu folosească „energia” ca pe o armă politică


Angela Merkel și Joe Biden, la Casa Albă de la Washington

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a spus că el și cancelarul german Angela Merkel sunt uniți în a se opune folosirii de către Rusia a energiei ca „armă” împotriva vecinilor săi, în timp ce gazoductul Nord Stream 2 din Rusia către Germania este aproape finalizat. Biden și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu Nord Stream 2 la întâlnirea sa cu Merkel, joi, la Casa Albă de la Washington.

Într-o conferință de presă comună, el a mai spus că Statele Unite și Germania „stau și vor rămâne împreună, pentru a-și apăra aliații săi din flancul estic la NATO împotriva agresiunii ruse”.

Conducta Nord Stream 2 care a costat aproape 11 miliarde de dolari și care trece pe sub Marea Baltică a provocat tensiuni între cei doi aliați, dar Biden a lăsat din nou să se înțeleagă că este gata să treacă de cadrul problemei, spunând: „Prietenii buni pot să aibă dezacorduri”.

În timp ce Washingtonul consideră că gazoductul amenință securitatea energetică a Europei, cancelarul german Angela Merkel a reiterat că acesta nu este un proiect să înlocuiască tranzitul de gaz prin Ucraina.

Totodată, Biden a felicitat-o pe Merkel pentru activitatea sa de aproape 16 ani în funcția de cancelar, post din care intenționează să plece după alegerile parlamentare germane din septembrie.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG