Linkuri accesibilitate

Biden promite „sisteme avansate de apărare aeriană” pentru Ucraina


Președintele SUA, Joe Biden, a promis că SUA vor continua să susțină Ucraina în urma unui val masiv de atacuri aeriene rusești mortale. El a promis că va trage Rusia la răspundere pentru ceea ce a numit „crimele de război și atrocitățile produse”.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Biden a condamnat atacurile cu rachete ale Rusiei în Ucraina, inclusiv la Kiev, și „a transmis condoleanțe celor dragi celor uciși și răniți în aceste atacuri fără sens", transmite biroul de presă al Casei Albe într-un comunicat din 10 octombrie.

„Președintele Biden s-a angajat să continue să ofere Ucrainei sprijinul necesar pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană". Într-o declarație anterioară, Biden a spus că atacurile au demonstrat „brutalitatea totală” a războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin. „Statele Unite condamnă cu fermitate atacurile cu rachete ale Rusiei de astăzi în întreaga Ucraină, inclusiv în Kiev. Aceste atacuri au ucis și rănit civili și au distrus obiective fără scop militar. Ele demonstrează încă o dată brutalitatea totală a războiului ilegal al domnului Putin împotriva poporului ucrainean”, a declarat Biden.

Atacurile artileriei rusești și lansatoarelor de rachete asupra infrastructurii ucrainene și a zonelor rezidențiale urbane din întreaga țară, inclusiv Kiev, au provocat moartea a cel puțin 19 persoane și rănirea a 105, potrivit Ministerului ucrainean pentru Situații de Urgență.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG