Linkuri accesibilitate

Biden propune încă 6,9 miliarde de dolari pentru Ucraina și NATO


Joe Biden
Joe Biden

Președintele american Joe Biden a propus alocarea a încă 6,9 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să se apere de invazia rusească și pentru a consolida securitatea europeană prin intermediul NATO.

Casa Albă a precizat într-o declarație în care a prezentat bugetul pentru anul 2023 că fondurile vor fi folosite pentru a „spori capacitățile și pregătirea forțelor americane, ale aliaților din NATO și ale partenerilor regionali în fața agresiunii rusești”.

„Fac apel la continuarea investițiilor pentru a răspunde ferm, cu sprijinul american pentru nevoile economice, umanitare și de securitate ale Ucrainei, la agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei ”, a spus Biden în declarația din 28 martie.

În total, propunerea de buget a lui Biden prevede cheltuieli federale de 5.800 de miliarde de dolari în anul fiscal 2023, care începe în octombrie, ceea ce este ușor sub cheltuielile prognozate înainte de noua propunere de buget.

Totodată, deficitul bugetar al Statelor Unite pentru anul 2023 ar fi de 1.150 de miliarde de dolari, „reducând la jumătate deficitul din ultimul an al administrației precedente și oferind cea mai mare reducere a deficitului pe un an din istoria SUA”.

XS
SM
MD
LG