Linkuri accesibilitate

Biden va anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei, la întâlnirile cu aliații


Joe Biden la Casa Albă, 22 martie 2022
Joe Biden la Casa Albă, 22 martie 2022

Președintele american Joe Biden va anunța un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, săptămâna aceasta, când se va întâlni cu aliații europeni la Bruxelles, a spus consilierul său pentru securitate națională, Jake Sullivan. El a declarat reporterilor că „un alt pachet de sancțiuni va fi lansat împreună cu aliații” pe 24 martie.

Sullivan a precizat că măsurile „se vor concentra nu doar pe adăugarea de noi sancțiuni, ci și pe asigurarea unui efort comun de prevenire a evitării sancțiunilor”.

Sullivan a făcut aceste declarații marți, 22 martie, prezentând detaliile viitoarei călătorii a lui Biden în Europa, unde președintele american se va întâlni cu aliații din cadrul NATO, G7 și UE pentru a discuta despre invazia brutală a Rusiei din Ucraina, care a intrat deja în a patra săptămână, pe fondul rezistenței acerbe a soldaților și civililor ucraineni.

Programul lui Biden include de asemenea o vizită în Polonia, care a primit aproximativ 2 milioane din cele peste 3,5 milioane de ucraineni care au fugit de război din țara lor.

Biden va anunța, de asemenea, o acțiune comună de întărire a securității energetice în Europa, care a fost mult timp dependentă de aprovizionarea cu petrol și gaze naturale din Rusia. Aceste livrări sunt acum incerte pe fondul sancțiunilor impuse deja Moscovei.

XS
SM
MD
LG