Linkuri accesibilitate

BioNTech: „supra-rapelul” este răspunsul cel mai eficient la variantele noi de coronavirus


Uğur Şahin, fondatorul firmei BioNTech din Germania.

Vaccinul împotriva Covid-19, dezvoltat de Pfizer-BioNTech, „nu are încă” nevoie să fie adaptat la noi variante ale noului coronavirus aflate în circulaţie, a delcarat luni, la Frankfurt, doctorul Ugur Sahin, directorul general și fondatorul firmei BioNTech din Germania. Pentru moment, a mai spus Sahin, răspuns cel mai eficient la noile variante, mai contagioase, este administrarea unei „a treia doze” de vaccin (sau supra rapel).

„Cea mai bună abordare în gestionarea acestei situaţii este să continuăm cu o doză de rapel”, în vederea unei consolidări a imunităţii asigurate de către vaccin, a spus Sahin la o conferință de presă.

Pfizer şi BioNTech au vorbit, de altfel, la începutul lui iulie, despre „rezultatele încurajatoare” ale unor teste cu privire la vaccinarea cu o a treia doză şi preconizează să ceară autorizarea pentru acest supra rapel la vaccinul anti Covid în Statele Unite şi în Europa.

Până pe 21 iulie, Pfizer și BioNTech livraseră peste un miliard de doze de vaccin .

Luna trecută, AstraZeneca și partenerul său, Serum Institute din India, anunțaseră de asemenea că au livrat peste un miliard de doze în lumea întreagă.

BioNTech a prezentat luni și cifra de afaceri pe a doilea trimestru al acestui an, care se ridică la aproape 15 miliarde de euro, din vânzarea de vaccinuri anti Covid-19. Activitatea principală a firmei nu sunt vaccinurile, ci dezvoltarea unor terapii individualizate pentru cancer.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG