Linkuri accesibilitate

Biroul Interpol Lyon acceptă cererea de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc


Gheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc

Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc, fostul polițist devenit politician, pe care autoritățile de la Chișinău îl caută pentru „huliganism”, relatează presa moldoveană, citând surse de la Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, Viorel Țentiu, a declarat Ziarului de Gardă că suspectul este dat în căutare pentru arest și extrădare, iar Chișinăul a cerut autorităților britanice să-l localizeze pe Cavcaliuc, care a fost văzut la Londra.

Fostul polițist a fugit din R. Moldova după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, când partidul său, PACE, a acumulat un număr infim de voturi. Poliția l-a acuzat de faptul că, în campanie, ar fi fost implicat în stropirea cu verde de briliant a unui funcționar public local, care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 peste rând.

Cavcaliuc a spus că nu a comis nicio infracțiune, dar nu s-a prezentat la proces conform citației. El mai este cercetat pentru fabricare de dosare pe timpul când era polițist. În luna august, emigranți moldoveni l-au surprins pe Cavcaliuc pe străzile Londrei și l-au filmat.

XS
SM
MD
LG