Linkuri accesibilitate

Biroul organizației Golos și locuințele activiștilor din întreaga Rusie, percheziționate de poliție


Poliția a percheziționat biroul din Moscova al organizației Golos (Vocea), o mișcare care monitorizează alegerile și apără drepturile alegătorilor, precum și locuințele membrilor grupului din Moscova și din alte părți ale Rusiei.

Grigori Melkonianț, co-președintele mișcării, a declarat pe 5 octombrie că poliția din Moscova a confiscat computere, carduri de memorie, carduri bancare și propriul său pașaport în timpul unei percheziții efectuate dimineața devreme, efectuată „din motive complet inventate”. Potrivit lui Melkonianț, poliția a declarat că perchezițiile au avut loc deoarece membrii Golos sunt „martori” într-o anchetă lansată împotriva lui Mihail Gusev, un membru al mișcării din orașul Ivanovo, care a fost acuzat de discreditarea forțelor armate ale Rusiei.

De asemenea, poliția a percheziționat locuințele unor membri importanți ai Golos, Arkadi Liubarev și Vitali Kovin în Perm, Irina Matlseva în Ivanovo, Natalia Guseva în regiunea Celiabinsk, precum și locuința jurnalistului Denis Kamaliagin și casele a doi membri ai partidului de opoziție Iabloko - Nikolai Kuzmin și Katerina Novikova - în orașul Pskov.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG