Linkuri accesibilitate

Blocul ACUM va cere audieri în Parlament privind aprovizionarea cu gaze a R.Moldova după 1 ianuarie 2020


Deputatul Alexandru Slusari, Chișinău, 22 august 2019
Deputatul Alexandru Slusari, Chișinău, 22 august 2019

Deputatul Alexandru Slusari spune că fracţiunea ACUM şi cea a Platformei „DA” vor solicita joi chemarea în plen a ministrului economiei şi a directorului Moldova Gaz pentru a oferi explicaţii în privinţa aprovizionării Republicii Moldova cu gazele naturale după 1 ianuarie 2020.

Potrivit lui Slusari, preşedintele fracţiunii PPDA, pe de o parte, preşedintele Igor Dodon asigură populaţia ţării că indiferent de relaţiile între Rusia şi Ucraina pe subiectul tranzitului, Republica Moldova va primi şi după 1 ianuarie 2020 gaze de la Federaţia Rusă şi numeşte trei modalităţi de furnizare.

Pe de altă parte, spune Slusari, guvernul a votat miercuri subit pentru iniţierea negocierilor cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în vederea obținerii unui credit de urgenţă pentru procurarea unor cantităţi de gaze naturale din Ucraina sau UE.

„Păi unde este adevărul? De unde vine aceasta urgenţă, dacă până acum era totul ok în raport cu Federaţia Rusă? Plus apare întrebare care ar fi condiţiile acestui credit de urgenţă şi care ar fi preţul gazului procurat iarnă?”, se întreabă deputatul, citat de TVR Moldova.

XS
SM
MD
LG