Linkuri accesibilitate

Boris Johnson își va anunța demisia (presa britanică) 


Boris Johnson ieșind din reședința de la 10 Downing Street

BBC și alte organizații de presă relatează că premierul britanic Boris Johnson își va anunța joi demisia de la conducerea partidului de guvernământ, Conservator. Nu este limpede dacă demisia va intra în vigoare imediat sau la o dată ulterioară.

Miercuri, 6 iulie, Johnson încă sfida apelurile la demisie, spunând că a primit un mandat electoral puternic. Evenimentele vin după un val de demisii în rândul unor oficiali ai guvernului, dintre care mulți se distanțaseră de Johnson în urma unor scandaluri – inclusiv cel provocat de un deputat conservator(Chris Pincher) care și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a pipăit bărbați la un club privat. Johnson a fost nevoit să-și ceară scuze după ce a ieșit la lumină că știuse de alte episoade de acest fel, înainte să-l numească într-o funcție importantă pe cel implicat.

Recent, Johnson a supraviețuit unui vot de neîncredere provocat mai ales de informațiile privind încălcarea restricțiilor pandemice la petreceri ținute la reședința lui. Pentru acele fapte, el a fost amendat de poliție. Johnson a venit la putere în decembrie 2019, cu promisiunea unei ieșiri „ordonate” a țării din Uniunea Europeană, după ani de negocieri cam haotice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG