Linkuri accesibilitate

Boris Johnson: Marea Britanie va trimite mai mult armament defensiv în Ucraina


Premierul britani Boris Johnson și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Kiev, 9 aprilie 2022.

remierul brtianic Boris Johnson și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au avut o convorbire telefonică pe 23 aprilie în care au discutat despre nevoile Kievului în lupta sa contra invaziei brutale ale forțelor ruse.

Oficiul lui Johnson a făcut cunoscut că acesta l-a anunțat pe Zelenski că Marea Britanie își ba redeschide ambasada de la Kiev săptămâna viitoare.

Majoritatea țărilor și-au închis misiunile diplomatice din Ucraina în urma declanșării de către Rusia a războiului neprovocat contra acesti țări, dar majoritatea ambasadelor străine au fost redeschise, după ce rezistența ucraineană a forțat trupele rusești să se retragă din jurul capitalei Kiev.

Johnson i-a spus lui Zelenski că guvernul de la Londra continuă eforturile de a ajuta la colectarea de probe legate de crimele de război comise de ruși în Ucraina. Premierul britanic a mai spus că țara sa va trimite mai mult armament defensiv, inclusiv vehicule blindate, drone și rachete anti-tanc, pentru a ajuta Kievul în lupta contra forțelor rusești,

Pe 9 aprilie, Boris Johnson s-a aflat la Kiev, unde a vizitat centrul orașului împreună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG