Linkuri accesibilitate

București:patru ani de la incendiul din clubul „Colectiv”


Pe 30 octombrie, se împlinesc 4 ani de la incendiul din clubul bucureștean „Colectiv” soldat cu moartea a 65 de persoane. Cu proteste masive și demisia premierului social-democrat de atunci, Victor Ponta.

Procurorii militari au anunțat între timp că au extins ancheta și că investighează inclusiv posibila ascundere a unor imagini din noaptea intervenției. Este vorba de înregistrarea video făcută în primele ore ale interventiei popmpierilor, de un subofițer al Inspectoratului pentru Situații de Urgentă (ISU) și care a apărut numai cu câteva zile în urmă.

Mai multe, aici.

Miercuri dimineață, președintele Klaus Iohannis a mers la clubul „Colectiv”, iar premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj.


Cu o lună în urmă, pe 30 septembrie, supraviețuitorii tragediei din „Colectiv” au cerut autorităților, printr-o scrisoare deschisă, decontarea tratamentelor în țară sau străinătate atâta timp cât vor avea nevoie. În 2019, 16 supraviețuitori beneficiază de aceste decontări.

În prezent, guvernele României adoptă în fiecare an o Hotărâre de Guvern (HG) care prevede decontarea tratamentelor și sumele alocate anual pentru plățile atât în țară, cât și în străinătate. Se întâmplă în apropierea comemorării tragediei din urmă cu patru ani. Niciun guvern nu a refuzat adoptarea unei noi HG pentru prelungirea decontării tratamentelor, respectiv pentru suplimentarea alocărilor bugetare necesare dar supraviețuitori incendiului vor o siguranță.

Cum au reacționat autoritățile la cererea din septembrie? Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG