Linkuri accesibilitate

Bulgaria relaxează măsurile antiepidemice, dar închide frontierele


Un bărbat îmbrăcat ca Spiderman participă la un protest al angajaților din domeniul HoReCa, Sofia, ianuarie 2021
Un bărbat îmbrăcat ca Spiderman participă la un protest al angajaților din domeniul HoReCa, Sofia, ianuarie 2021

Guvernul bulgar își continuă politica antiepidemică caracterizata de opoziția și de unii experți sanitari prin cunoscuta strategie a lui Lenin un pas înăinte – doi înapoi.

Aproape concomitent cu închiderea, până la finele lui aprilie, a frontierelor pentru cetățeni străini fără teste pcr (o altă varianta rămâne carantina de 10 zile) vor fi deschise mall-urile și saloanele de fitness, vor reveni în școli clasele 5-12 și vor fi reluate cursurile în școlile da dans și artă.

Bulgaria relaxează măsurile antiepidemice, dar închide frontierele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:02 0:00

Vor putea intra în țara fără test pcr șoferii de camioane și autobuze de la transportul internațional, echipajele de nave și avioane, cetățenii străini în tranzit dovedit, studenții în sesiune, personalul medical, cetățenii țărilor vecine care lucrează în Bulgaria și locuiesc la o distanță de până la 50 de km de frontiera. Cetățenii bulgari și rezidenții străini, la întoarcere în țara vor fi puși sub carantină dacă nu prezintă test negativ.

Renunțarea la lockdown a venit concomitent cu noile informații despre apariția unor probleme în procesul de vaccinare. Compania Moderna va livra cu întărziere cantitățile contractate. Bulgaria rămâne în urmă Turciei și Serbiei, cea ce provoacă nemulțumiri.

În ultima săptămână numărul celor internați a scăzut sub 3 000 din care la secții de terapie intensivă sub 270.

Concomitent cu redeschiderea mall-urilor, cinematografelor, sălilor de fitness, și reluarea cursurilor de dans și artă Ministrul sănătății a înasprit una din regulile de bază ale protecției antivirale. Începând de luni nu mai fi permisă înlocuirea măștilor clasice cu fulare au măști de plastic transparent.

Copii și tinerii până la 18 ani vor putea vizita mall-urile numai însoțiți de persoane în vărstă. În acest mod se urmărește evitarea adunărilor de tineri pentru care centrele comerciale au devenit un loc de întălniri.

Cinematografele vor funcționa la 30% din capacitate. Pentru sălile de fitness, dans și artă limita este de 50% iar distanța – 2 metri.

Închiderea frontierelor va pune capăt speranțelor industriei turistice de iarnă care contează în primul rând pe oaspeți din țările vecine. A început anularea în masa de rezervări. Guvernul a promis că va anunța un program de compensare a pierderilor în cursul săptămânii.

Previous Next

XS
SM
MD
LG