Linkuri accesibilitate

Bulgaria revine la măsuri antiepidemice dure


Guvernul bulgar a anunțat reimpunerea unor restricții mai dure, inclusiv închiderea restaurantelor și a școlilor, în efortul de a contracara creșterea numărului de cazuri de coronavirus care afectează sistemul de sănătate al țării.

Noile măsuri intră în vigoare vineri, pe 27 noiembrie și rămân în vigoare până pe 21 decembrie pentru a „permite mai multor persoane să rămână sănătoase până când vaccinurile vin”, a declarat miercuri șeful grupului de lucru pentru coronavirus.

Sistemul de sănătate al Bulgariei a fost copleșit în ultimele săptămâni de o creștere accentuată a numărului de pacienți care au nevoie de îngrijiri spitalicești, pe fondul deficitului de personal medical și creșterii infecțiilor în rândul medicilor și asistenților medicali.

Bulgaria a înregistrat 4.382 de noi infecții astăzi, aducând numărul total de cazuri la 129.348.

În conformitate cu noile măsuri restrictive, toate restaurantele, barurile, cafenelele, cluburile de noapte, centrele comerciale și sălile de sport se vor închide. Restaurantele vor putea vinde doar produse de luat masa.

Universitățile și școlile vor trece complet la învățământ la distanță, iar grădinițele se vor închide.

Teatrele vor rămâne deschise, dar cu o capacitate de 30%, în timp ce întrunirile private vor fi limitate la 15 persoane.

Excursiile turistice acasă și în străinătate vor fi interzise.

Lăcașurile de cult vor rămâne deschise, împreună cu parcurile și grădinile publice.

Câteva sute de protestatari s-au adunat în fața sediului guvernamental astazi dimineață pentru a protesta împotriva noilor măsuri și pentru a cere demisia guvernului primului ministru Boyko Borisov, acuzându-l că nu a reușit să reformeze sistemul de sănătate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG