Linkuri accesibilitate

Când, unde şi cum mă vaccinez? Cine îmi explică?


Vasăzică, sunt în ziua de 25 martie 2021 şi habar nu am cum, când şi unde o să mă vaccinez. Pur şi simplu, nu ştiu nimic. Şi nimeni nu-mi explică cum se va întâmpla acest lucru. Şi cum, spre deosebire de Andrian Candu şi alţi conducători grijulii ai RM-ului, nu am cetăţenie română, mă tem că va trebui să stau în incertitudine multă vreme.

Poate trebuie să fac eu un demers, să mă bag pe o listă de aşteptare? Sau poate vreun reprezentant al statului trebuie să-mi explice unde anume şi când mă voi întâlni cu vaccinul izbăvitor? Te uiţi cum e organizată munca asta în România vecină, unde sunt vaccinaţi zilnic mii de oameni şi înţelegi imediat că noi, cei din RM, suntem într-o ceaţă densă. Şi-apoi, ne-au spus deja cei de la Bloomberg că vaccinarea în RM, în acest ritm, va ţine vreo 6 ani. E suficient timp ca să dăm ortul popii.


Ce-i de făcut? Mă tem că nu avem prea mult soluţii. Să stăm închişi în casele noastre e foarte greu. Tot mai trebuie să te duci la magazin sau farmacie. Şi ce facem cu alte boli? Pe mine, de pildă, mă doare o măsea cariată. Ce fac? Mă duc plin de încredere la stomatolog? Iar iresponsabilitatea moldovenilor va mai provoca multe drame. Intru deunăzi în Centrul Naţional pentru Asigurări în Medicină şi mi se proţăpeşte în faţă o doamnă fără mască. Păi, dacă prin CNAM umblă oameni fără măşti, ce se întâmplă în alte instituţii?

Ni se spune că acum sunt vaccinaţi medicii, profesorii, militarii şi funcţionarii. Foarte bine, ne bucurăm pentru ei. Vreau să ştiu însă de pe acum când şi unde îmi vine şi mie rândul? Se gândeşte cineva în ţara asta la oameni ca mine?

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG