Linkuri accesibilitate

Ca să arate că situația se îmbunătățește, Xi Jinping vizitează Wuhan, epicentrul epidemiei de COVID 19


Xi Jinping vizitează un spital
Xi Jinping vizitează un spital

Președintele chinez Xi Jinping s-a dus în Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, pentru a face o inspecție a operațiunilor de control și prevenire a epidemiilor, a informat agenția de știri Xinhua. Xi vizitează echipele de medici, trupele militare și de poliție, asistenții sociali, rezidenții locali, organizațiile regionale și locale ale partidului comunist, potrivit postului de televiziune CCTV. Această călătorie cu tente mai degrabă propagandistice are loc în condițiile în care China a raportat marți cel mai mic număr de cazuri noi de când au început să fie publicate raportări zilnice despre infecții, în urmă cu șapte săptămâni. Autoritățile chineze din domeniul sănătății au raportat 19 cazuri noi de coronavirus și 17 decese la nivel național, potrivit statisticilor publicate marți de Comisia Națională de Sănătate. 17 dintre noile cazuri și toate noile decese au fost înregistrate în provincia Hubei, unde a apărut boala.

Covid-19 s-a manifestat, pentru prima dată, în decembrie anul trecut. În momentele de virulență maximă, în China au fost înregistrate zilnic mii de cazuri noi și peste o sută de decese. Într-o singură zi din februarie, numai în Hubei autoritățile au raportat peste 14 000 de cazuri noi și 242 de decese. În întreaga China, au murit 3136 de persoane din cauza Covid-19.

Coreea de Sud a raportat, de asemenea, marți, o încetinire a răspândirii virusului cu 131 de cazuri noi, cea mai mică creștere zilnică a cazurilor confirmate în două săptămâni. În această țară, numărul total de bolnavi este acum de 7513, raportează Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea (KCDC). Numărul total de decese în Coreea de Sud a crescut peste noapte cu trei, ajungând la 54, a mai anunțat KCDC. Aproximativ 63% din cazurile confirmate au fost puse în legătură cu o sucursală a sectei religioase Shincheonji din orașul Daegu, relatează agenția de știri Yonhap. Între timp, numărul total de decese la nivel mondial a trecut de 4000, potrivit monitorizării făcute de Universitatea americană Johns Hopkins din SUA. Luni, situația era următoarea: s-au înregistrat 80 754 de infecții în total, 59 897 de persoane și-au revenit până în prezent, potrivit noilor statistici.

În estul Chinei, numărul celor morți în urma prăbușirii unui hotel folosit pentru punerea în carantină a celor infectați cu noul coronavirus a crescut la 20 până marți dimineață, Potrivit autorităților locale, hotelul Xinjia din districtul Licheng din Quanzhou, provincia Fujian, s-a prăbușit sâmbătă seara, prinzând între dărâmături 71 de persoane. Până în prezent, trupele de salvare au scos 59 de persoane de resturile clădirii. Douăsprezece persoane rămân dispărute. Clădirea cu șapte etaje, construită acum șapte ani, era în curs de renovare la etajele inferioare când a avut loc accidentul, potrivit unor rapoarte ale mass-media locale. La o conferință de presă a Consiliului de Stat organizată marți după-amiază, autoritățile au anunțat că tragedia s-a petrecut pentru că s-a intervenit împotriva reglementărilor la structura de rezistență a clădirii. După ce clădirea s-a prăbușit, proprietarul clădirii a fost reținut de poliție.

XS
SM
MD
LG