Linkuri accesibilitate

Camera Reprezentanților SUA | Republicanii vor inculparea și destituirea lui Joe Biden


Președintele SUA, Joe ,Biden și președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, pe treptele Camerei Reprezentaților, Washington, 17 martie 2023
Președintele SUA, Joe ,Biden și președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, pe treptele Camerei Reprezentaților, Washington, 17 martie 2023

Camera Reprezentanților din Statele Unite, condusă de republicani a petrecut o mare parte din acest an cu o serie de investigații vizând administrația și familiei președintelui Biden.

Președintele Camerei, Kevin McCarthy, afirmă că „următorul pas natural” este să avanseze către o anchetă vizând inculparea și destituirea președintelui Biden.

Republicanii vor inculparea și destituirea lui Joe Biden
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

Justificarea lui McCarthy este afirmația sa că Camera întâmpină dificultăți în obținerea documentelor pe care le dorește pentru investigațiile care s-au concentrat în principal asupra lui Hunter Biden, fiul președintelui, investigație despre care republicani cred că îl implică pe președinte. McCarthy susține că o anchetă de destituire ar oferi Camerei puterea de a obține informațiile de care are nevoie.

Deputatul republican de California, care a obținut funcția pe care o deține cu mare dificultate, prin vot, oscilează între cerințele unei baze republicane agitate, în căutarea răzbunării pentru faptul că fostul președinte Donald Trump a fost pus sub acuzare în 91 de cazuri, în patru jurisdicții, inclusiv pentru eforturile de a anula alegerile din 2020, și faptul că opinia publică în America, în general, nu s-a decis dacă o anchetă împotriva președintelui în funcție, Joe Biden este justificată.

După ce McCarthy a făcut cele mai recente comentarii, Ian Sams, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a trimis un mesaj pe twitter, care arată „Acest exercițiu nebunesc are la bază nu fapte și adevăr, ci nerușinare partizană.” Totuși, Casa Albă se pregătește pentru începerea unei anchete de destituire în această toamnă.

Echipa se pregătește de-acum de un an, când se anticipa că republicanii vor câștiga Camera, în alegerile de mijloc de mandat și vor lansa investigații. Toate acestea vin în contextul întoarcerii Congresului din vacanță, cu perspectiva închiderii guvernului, din cauza reducerilor bugetare și altor măsuri cu tentă ideologică cerute de extrema partidului republican, de voturile căreia McCarthy are nevoie.

Pentru unii republicani, destituirea este acum legată direct de dezbaterea privind menținerea guvernului deschis. Deputata Marjorie Taylor Greene le-a spus alegătorilor ei că nu va vota pentru finanțarea guvernului „decât dacă am declanșat o anchetă de destituire pentru Joe Biden.”

XS
SM
MD
LG