Linkuri accesibilitate

Campania președintelui Trump contestă în justiție rezultatul alegerilor din statul Georgia


Președintele Donald Trump
Președintele Donald Trump

În Statele Unite, campania președintelui Donald Trump, care a pierdut alegerile din noiembrie, a înaintat o acțiune în justiție, cerând anularea rezultatului din statul Georgia. Acesta a fost câștigat de președintele ales, democratul Joe Biden la o diferență de numai 12 mii de voturi iar victoria sa a fost deja certificată de autoritățile electorale din Georgia – stat cu o conducere republicană.

Trump este sâmbătă în Georgia, pentru un miting electoral în sprijinul celor doi candidați republicani la Senat. De rezultatul acestor alegeri senatoriale, de la începutul lunii ianuarie, depinde dacă republicanii își mențin sau nu controlul asupra Senatului. Camera Reprezentanților este controlată de democrații președintelui ales Biden.

Vineri, 4 decembrie, în Statele Unite s-a atins un nou nivel record de infectări cu coronavirus: au fost înregistrate peste 225 de mii de contaminări iar experții avertizează că numărul ar putea crește vertiginos, ca efect al sărbătorii de Thanskgiving, o sărbătorea tradițional de familie și una din cele mai importante din America. În pofida restricțiilor sanitare locale, de Thanksgiving, foarte mulți americani au călători pentru a fi cu familia.

Ultimele date arată că în noiembrie creșterea economică a fost foarte lentă în Statele Unite, pe fundalul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, rata șomajului a scăzut la 6,7% față de 6,9% în octombrie.

Între timp, în Congres, democrații și republicanii negociază un nou pachet de ajutoare economice, în valoarea de 900 de miliarde de dolari, mult sub nivelul dorit de democrați. Cu toate acestea, președintele ales Joe Binde a declarat vineri că sprijină acest pachet, pentru că economia are nevoie urgent de o nouă infuzie de capital iar oamenii rămași fără lucru, de ajutoare sociale.

XS
SM
MD
LG