Linkuri accesibilitate

Casa Albă și Kremlinul pe punctul de a anunța un summit Biden-Putin


Președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin.

Casa Albă și Kremlinul se apropie de organizarea unui summit între președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin luna viitoare.

Într-o declarație comună din 24 mai, consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan și omologul său rus, Nikolai Patrușev, au descris consultările de la Geneva ca „un pas important” în pregătirea unui summit între cei doi lideri. „Discuțiile au avut loc într-o manieră constructivă și, în ciuda diferențelor remarcabile, au permis o mai bună înțelegere a pozițiilor celuilalt”, se arată în declarația comună.

Data și locul unui summit Biden-Putin urmează să fie anunțate mai târziu, dar se așteaptă să aibă loc în iunie, când Biden va face prima sa călătorie ca președinte în Europa, pentru un summit G7 în Marea Britanie, urmat de discuții cu liderii UE și oficialii NATO la Bruxelles.

„Părțile au convenit că o normalizare a relațiilor SUA-Rusia ar fi în interesul ambelor țări și ar contribui la previzibilitatea și stabilitatea globală” se mai arată în comunicatul comun americano-rus.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG