Linkuri accesibilitate

Cazurile noi de COVID s-au dublat în România în ultima săptămână


Ministrul român al Sănătății, Alexandru Rafila

Numărul cazurilor noi de COVID-19 în România aproape s-a dublat în ultima săptămână, varianta omicron fiind responsabilă pentru o mare parte din această creștere, a anunțat Ministerul Sănătății pe 4 iulie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul de cazuri confirmate a ajuns la 7726 în săptămâna 27 iunie - 3 iulie. Dintre aceste cazuri, 1307 au fost reinfecții, a precizat acesta. Rafila a declarat că oamenii nu ar trebui să intre în panică din cauza creșterii numărului de cazuri și că sistemul de sănătate al țării poate face față situației.

El a avertizat, totuși, că noile variante ar putea duce la noi creșteri ale numărului de cazuri și ar putea atinge o maximă de aproximativ 10000 de cazuri pe zi până la sfârșitul lunii august. „Vârful acestui val este așteptat în Europa la sfârșitul lunii iulie", a spus el.” Cum România a avut în toate valurile COVID un decalaj de aproximativ două săptămâni față de țările din Europa de Vest, vârful valului în țara noastră este așteptat în perioada 14-21 august.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG