Linkuri accesibilitate

Ce mai face Andrei Sangheli?


Andrei Sangheli, fost prim-ministru (1992-1997); imagine: „Moldova Suverană”, 13 iulie 1996

O să vă spun din capul locului că nu-mi plac politicienii şi conducătorii care, după plecarea din politică, dispar şi nu mai scot o vorbă despre ţara pentru care au muncit. Există asemenea politicieni care, de cum îşi pierd funcţia, devin un soi de struţi cu capetele băgate-n nisip. E ca şi cum au condus ţara din întâmplare, nu din dorinţa sinceră de a o primeni.

Foarte volubili sunt foştii preşedinţi Vladimir Voronin şi Mircea Snegur

Credeam că un asemenea politician e fostul premier Vasile Tarlev. Dar acesta a apărut, totuşi, în lumina reflectoarelor, zicând recent că liderii de azi nu sunt buni de nimic şi că el se gândeşte să revină în politică pentru a construi stadionul Republican, pe care tot el l-a demolat. Şi fostul premier Ion Sturza comentează mereu realitatea politică moldovenească, chiar dacă a avut la un moment dat un soi de decepţie profundă care l-a făcut să tacă luni în şir. Foarte volubili sunt foştii preşedinţi Vladimir Voronin şi Mircea Snegur, care fac din când în când câte o declaraţie sau rememorează vreun aspect din istoria RM-ului.

Zilele astea am avut o revelaţie. Mi-am dat seama că nu ştiu nimic despre fostul premier Andrei Sangheli, coechipierul lui Mircea Snegur. După ce a părăsit politica, un soi de praf al uitării s-a aşternut peste domnul Sangheli. Chiar ce mai face Andrei Sangheli? Cu ce se ocupă? Are vreo părere despre ceea ce se întâmplă azi în RM? E mulţumit de felul în care a condus ţara în anii ‘90? Sau poate are totuşi vreun regret? Nimic, stimaţi ascultători. Nimic nu ştiu despre Andrei Sangheli. De parcă nici nu a fost omul o vreme conducător. Cum aşa? Cum poţi să conduci o ţară şi apoi să nu mai vrei să spui două cuvinte despre ea? Sunt foarte-foarte nedumerit…

Previous Next

XS
SM
MD
LG