Linkuri accesibilitate

CE: Valabilitatea certificatului de vaccinare anti-COVID să fie de cel mult 9 luni după a doua doză


Comisia Europeană a recomandat joi ca valabilitatea certificatului de vaccinare anti-COVID-19 să fie de cel mult nouă luni după a doua doză – nu 12, cum este practica în prezent în multe țări membre.

Reducerea valabilității certificatului ar încuraja a treia doză, „booster”, cum a observat astăzi comisarul european Didier Reynders la o conferință de presă. Perioada de nouă luni ia în considerare recomandările agențiilor de sănătate ale UE ca dozele booster să se administreze după șase luni și lasă un răgaz suplimentar de trei luni țărilor membre, ca să-și ajusteze campaniile de vaccinare, a mai spus Didier Reynders.

Certificatul de vaccinare UE este văzut ca o „poveste de succes”, contribuind la menținerea granițelor deschise în UE în timpul pandemiei. Dar noua creștere a cazurilor noi de infectare în Europa a făcut unele țări să impună noi restricții, inclusiv de mișcare, iar Bruxelles-ul încearcă să se adapteze noilor îngrijorări. Tot joi, Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. EMA a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG