Linkuri accesibilitate

CEC nu a decis cum va aplica hotărârea de excludere a Marinei Tauber din cursa pentru primăria Bălți


Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a luat o decizie cum să pună în aplicare hotărârea judecătoriei Bălți privind excluderea din cursa pentru primăria Bălți a unuia din doi finaliști ai turului întâi, candidata partidului politic “Șor”, Marina Tauber.

Ce se întâmplă acum la Bălți?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:28 0:00
Link direct

Întrunită sâmbătă după-amiază, la câteva ore de la pronunțarea hotărârii, comisia și-a amânat decizia până la primirea unei clarificări din partea Curții de Apel Bălți, instanța care ar urma să judece în continuare disputa.

„Susținem aprecierile Judecătoriei Bălți, însă credem că aceasta urma să se pronunțe și asupra termenelor de aplicare,” a spus Angelica Caraman, președinta comisiei.

Decizia judecătoriei Bălți de a o exclude, la recomandarea CEC, pe Marina Tauber din cursă, pentru încălcarea regimului de finanțare a campaniei, a fost pronunțată azi dimineață, cu doar o zi înainte de turul doi al alegerilor, iar avocații candidatei s-au declarat hotărâți să conteste decizia primei instanțe, timp de o zi, fără a preciza când anume.

Codul electoral cere în mod expres soluționarea unor litigii ca cele de acum înainte de ziua votului, iar cererea CEC a trecut abia de o primă instanță. Fără participarea Marinei Tauber, alegerile nu pot fi considerate valabile, întrucât termenele legale pentru înlocuirea unui finalist cu altul, în ordine, a expirat cu șase zile în urmă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG