Linkuri accesibilitate

CEC propune mărirea de aproape cinci ori a numărului de secții de votare din Rusia


Comisia Electorală Centrală a propus mărirea de aproape cinci ori a numărului de secții de votare care vor fi deschise în Rusia la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, față de alegerile precedente.

Propunerea considerată de natură să-l favorizeze pe președintele pro-rus Igor Dodon se conține într-un demers pe care CEC l-a trimis ministerului de externe, dar care s-a scurs în presă. Potrivit propunerii, în Rusia ar trebui deschise 38 de secții de votare față de cele opt câte au existat la alegerile prezidențiale din 2016 și 11 - la alegerile parlamentare din 2019.

CEC propune măriri mai mici în țările occidentale, inclusiv de aproape două ori în Italia, până la 45 de secții de votare. În total, este propusă deschiderea a 202 secții de votare în 36 de țări. Propunerea datează din 11 septembrie, cu cinci zile înainte de expirarea datei limită la care alegătorii din străinătate își pot semnala intenția de vot, un factor cheie în stabilirea numărului de secții în străinătate și locului lor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG