Linkuri accesibilitate

CEC verifică cheltuielile electorale ale candidatei Partidului Șor la alegerile pentru primăria Bălți


Comisia Electorală Centrală examinează la 1 decembrie dacă Marina Tauber, candidata Partidului Șor care a câștigat detașat primul tur al alegerilor de primar de la Bălți pe 21 noiembrie, a admis cheltuieli nedeclarate în campanie, fapt pentru care poate fi exclusă din cursă.

CEC examinează o sesizare a Inspectoratului de Poliție Bălți despre faptul Partidul Șor nu ar fi declarat cheltuieli de zeci de mii de lei pentru alimentele primite de zeci de activiști de partid cazați în timpul campaniei la o stațiune din Bălți. În ședința transmisă online, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a interogat doi martori identificați drept reprezentanți ai companiei care a livrat alimentele. Interogatoriul a continuat, chiar dacă un martor a spus că a depus deja mărturie la poliție și SIS și că nu și-a dat acordul să fie filmat.

Ședința CEC a avut loc pe fundalul unui protest al simpatizanților lui Tauber în fața instanței. Candidata Partidului Șor a spus că se teme că va fi exclusă din turul doi de scrutin de pe 5 decembrie la comanda politică a președintei Maia Sandu. Președinția nu a comentat deocamdată acuzația. Mai devreme, președinta Sandu a spus că nu va comenta rezultatele alegerilor, dar că instituțiile statului trebuie „să facă toate eforturile” pentru a preveni „finanțarea ilegală, netransparentă din bani murdari a campaniilor electorale”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG