Linkuri accesibilitate

Cei trei jurnaliști de la Current Time TV, reținuți de autoritățile belaruse, au fost expulzați în Ucraina


Corespondenții Current Time la Minsk, Belarus, Irina Romaliskaia, Iuri Baraniuk și Ivan Grebenyuk
Corespondenții Current Time la Minsk, Belarus, Irina Romaliskaia, Iuri Baraniuk și Ivan Grebenyuk

Cei trei jurnaliști ai postului nostru de televiziune Current Time (CT), reținuți vineri la Minsk de autoritățile belaruse, au fost expulzați sâmbătă și au primit o interdicție de a mai intra 10 ani în țară. Echipa CT (canal TV în limba rusă al Europei Libere/Libertatea în colaborare cu Vocea Americii) era la Minsk pentru a relata despre campania electorală și alegerile prezidențiale din 9 august. Autoritățile belaruse nu au precizat motivele pentru care cei trei au fost reținuți și ulterior expulzați.

Cei trei se află acum în Ucraina iar unul din jurnaliști a scris pe Facebook că în opinia sa, au fost reținuți și deportați după ce relataseră vineri, de la Minsk, de la un miting al simpatizanților candidatei opoziției la președinție, Svetlana Țihanovskaia.

„Jurnaliștii noștri au fost reținuți în timp ce-și făceau treaba de a relata, în mod profesionist, despre alegerile prezidențiale din Belarus” declara vineri președinta interimară a Europei Libere/Libertatea, Daisy Sindelar. „Sutem revolați (…) și cerem să fie respectat dreptul, recunoscut international, al jurnaliștilor de a-și face treaba”.

XS
SM
MD
LG