Linkuri accesibilitate

Cel puțin 15 civili uciși de un atac rusesc cu rachete în Donețk au fost scoși de sub ruine


Salvatorii ucraineni au scos de sub dărâmături cel puțin 15 civili uciși de un atac rusesc cu rachete Uragan care a distrus unui bloc de locuințe de cinci etaje în regiunea estică Donețk, au anunțat autoritățile ucrainene pe 10 iulie. E posibil ca mai mult de 20 de persoane să se afle încă sub ruine, a anunțat serviciul ucrainean de urgențe pe Facebook. Cinci oameni au fost scoși vii din moloz, a adăugat serviciul de urgențe, precizând că salvatorii sunt în contact cu alte trei persoane prinse dedesubt.

Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare ucrainene din Donețk a spus că atacul a avut loc pe 9 iulie seara târziu în Ceasiv Iar, un oraș cu 12.000 de locuitori.

Atacul de la Ceasiv Iar a fost ultimul dintr-o serie de bombardamente rusești asupra unor structuri civile ucrainene soldate cu un număr foarte mare de victime. 19 oameni au fost uciși când o rachetă rusească a lovit un centru comercial la Kramatorsk la sfârșitul lui iunie.

Tot în iunie, 21 de ucraineni au fost uciși când rușii au lovit cu rachete un bloc de locuințe și un centru de agrement în sudul Odesei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG