Linkuri accesibilitate

Cel puțin 15 oameni au fost uciși și 50 răniți în bombardamentul de la Kremenciuk


Echipe de salvare Kremenciuk, 27 iunie 2022.
Echipe de salvare Kremenciuk, 27 iunie 2022.

Pompierii și armata ucraineană continuă să caute supraviețuitori la un mall din centrul Ucrainei, unde rachete rusești au ucis cel puțin 15 oameni, într-un atac condamnat vehement de Națiunile Unite și de Occident, relatează Reuters.

Mai mult de o mie de persoane se aflau în centrul comercial din Kremenciuk, localitate situată la sud-est de Kiev, când două rachete rusești au lovit clădirea, a anunțat președintele ucrainean Volodimitr Zelenski.

Potrivit serviciilor de urgență, cel puțin 15 oameni au fost uciși și 50 răniți.

Liderii Grupului celor șapte state puternic industrializate au spus la summit-ul lor care s-a încheiat luni în Germania că atacul rusesc de la Kremenciuk a fost un act „abominabil”.

„Președintele rus Putin și cei vinovați vor fi trași la răspundere”, spun ei într-un mesaj postat pe Twitter de un purtător de cuvânt al guvernului german.

În obișnuitul său mesaj video nocturn, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat că nu a fost vorba de un „atac accidental, ci ce un bombardament rusesc calculat să lovească exact în centrul comercial”.

Zelenski a adăugat că e posibil ca numărul celor uciși să crească, după ce oficiul Procurorului general de la Kiev a făcut cunoscut că mai mult de 40 de persoane sunt date dispărute.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG