Linkuri accesibilitate

Cel puțin 16 oameni au murit, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în Marea Egee


Cel puțin 16 persoane au murit după ce o ambarcațiune de migranți s-a răsturnat în Marea Egee vineri seara, ducând numărul deceselor din ultimele trei zile în apele grecești la cel puțin 30, informează agenția AP.

Accidentele mortale au survenit pe măsură ce contrabandiștii care organizează traversări maritime pentru solicitanţii de azil îndreptați spre Europa favorizează din ce în ce mai mult o rută periculoasă din Turcia în Italia, evitând insulele puternic patrulate ale Greciei din estul Egeei, care au fost o destinaţie primordială ani de zile.

Paza de coastă greacă a declarat sâmbătă că 63 de persoane au fost salvate după ce o barcă cu pânze s-a răsturnat vineri seara, la aproximativ 8 kilometri (5 mile) de insula Paros, în centrul Mării Egee. Garda de coastă a raportat 13 morți până vineri seara, dar alte trei cadavre au fost găsite astăzi dimineața.

Supraviețuitorii au spus pazei de coastă că aproximativ 80 de persoane se aflau pe vas. Barca a fost remorcată până la un port din apropiere, iar autoritățile au spus că vor continua căutarea supraviețuitorilor și a victimelor. Anterior, 11 persoane au fost confirmate decedate după ce o barcă cu pânze a lovit joi o insulă mică stâncoasă la aproximativ 235 de kilometri (145 de mile) sud de Atena, în apropiere de insula Antikythera. Paza de coastă a declarat vineri că 90 de supraviețuitori - 52 de bărbați, 11 femei și 27 de copii - au fost salvați după ce au petrecut ore întregi pe insuliță.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG