Linkuri accesibilitate

Zeci de oameni uciși într-un atac rusesc la Vinița, centrul Ucrainei


Cel puțin 20 de persoane au fost ucise la Vinița, în centrul Ucrainei, în urma unui atac cu rachete de croazieră rusești Kalibr lansate de pe submarine staționate în Marea Neagră. Printre victime se numără și copii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că 20 de persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite după ce rachete rusești au lovit în această dimineață orașul din centrul Ucrainei.

„Astăzi dimineață, rachete rusești au lovit orașul nostru Vinița, un oraș obișnuit și pașnic. (…) Acesta este un act terorist rusesc … 20 de persoane au murit până în acest moment”, a afirmat președintele.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a promis că va judeca „criminalii de război” ruși „pentru fiecare picătură de sânge și lacrimi ucrainene”, după atacul dela Vinița din centrul Ucrainei.

Potrivit poliției, 90 de persoane primesc îngrijiri medicale iar 50 dintre acestea sunt în stare gravă.

După atacul de la Vinița din centrul Ucrainei, ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a promis că rușii găsiți vinovați de crime de război vor fi judecați „pentru fiecare picătură de sânge și pentru lacrimile ucrainene”.

Atacul de la Vinița a avut loc în timp ce procurorul ucrainean pentru crime de război și autorități judiciare din întreaga Europă s-au reunit la Haga pentru a coordona anchetele privind atrocitățile comise în invazia Rusiei, scrie The Guardian.

Forţele ruse au lansat în zorii zilei de joi peste zece atacuri cu rachete și asupra oraşului Nikolaev, din sudul Ucrainei, a comunicat şefa centrului de presă al Forţelor de apărare ucrainene din sudul ţării, Natalia Gumeniuk, citată de agenţiile de presă Unian şi Ukrinform.

Pe moment, nu se ştie dacă aceste atacuri s-au soldat cu victime umane.
În cursul nopţii a fost bombardat şi districtul Baştanka din regiunea Nikolaev, unde au fost distruse un spital, o şcoală şi mai multe clădiri ce adăposteau instituţii de învăţământ, a indicat purtătoarea de cuvânt citată. Mai mulţi civili au fost răniţi, a spus ea, fără să poată preciza numărul lor exact.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG