Linkuri accesibilitate

Cel puțin cinci persoane au murit în timp ce vizitau sistemul de canalizare din Moscova


Mașini circulând pe un drum inundat după o ploaie puternică la Moscova (foto:arhivă)
Mașini circulând pe un drum inundat după o ploaie puternică la Moscova (foto:arhivă)

A fost deschis un dosar penal în legătură cu decesele, în temeiul articolului privind prestarea de servicii care nu respectă standardele de siguranță și au provocat moartea.

Luni dimineață au fost descoperite în râul Moscova cadavrele a trei persoane care, potrivit TASS, au murit în timpul vizitării canalizării subterane a Capitalei Rusiei. Spre seară, autoritățile au informat că au mai fost găsite încă două persoane înecate.

În ziua turului, 20 august, a fost o ploaie torențială, iar apa a inundat canalele. Căutărea celorlalți excursioniști continuă. Comisia de anchetă a deschis un dosar penal.

Potrivit canalului Baza de pe rețeaua Telegram, doi dintre cei decedați sunt adolescenți sub 18 ani. Ghidul excursiei era, după toate probabilitățile, Konstantin Filippov, în vârstă de 31 de ani, aparținând comunității moscovite a „săpătorilor” - pasionați ai explorării subteranelor Moscovei. Nu se știe unde se află Filippov, care este dat dispărut împreună cu grupul. De asemenea, nu este clar câte persoane se aflau în grupul de excursioniști.

Oamenii legii l-au reținut pe unul dintre liderii exploratorilor din Moscova, Nikita Dubas, care ar fi putut fi implicat în organizarea acestor excursii și acesta este, în prezent, arestat și interogat. A fost deschis un dosar penal în legătură cu decesele, în temeiul articolului privind prestarea de servicii care nu respectă standardele de siguranță și au provocat moartea.

XS
SM
MD
LG