Linkuri accesibilitate

Celebrări spontane în mai multe orașe americane după victoria lui Biden


Simpatizanți democrați bucurându-se de rezultatul obținut de Joe Biden, noul președinte american ales

Puțin după ora locală 11:30, dimineața, urale și aplauze au putut fi auzite la Washington la vestea victoriei lui Joe Biden în fața lui Donald Trump după patru zile tensionate de numărat voturi.

Șoferii au claxonat insistent, iar mai multe persoane au ieșit în stradă cu postere Biden-Harris. La puțin timp după anunț, numeroase persoane s-au strâns în centrul orașului și s-au îndreptat spre piața din fața Casei Albe, un loc tradițional pentru proteste. Magazinele au arătat că rezervele de șampanie s-au terminat în scurt timp.

Aproape toți purtau măști în contextul în care pandemia de coronavirus atinge noi recorduri în Statele Unite. Măștile deveniseră o problemă partizană în timpul cursei electorale, Biden pledând pentru utilizarea lor, în timp ce Trump a avut moment când i-a ironizat pe cei care le poartă.

Reacția de la Washington nu a fost o surpriză. Peste 93% dintre alegătorii orașului au votat pentru Biden.

Sărbători spontane similare au izbucnit în alte orașe mari dominate de democrați, cum ar fi New York, unde oamenii au umplut Times Square și în Philadelphia, unde Trump a încercat să oprească numărarea voturilor și l-a numit unul dintre cele mai corupte locuri politice din Statele Unite.

Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale după ce l-a învins pe Trump în Pennsylvania, depășind cele 270 de voturi ale Colegiului Electoral necesare pentru a deveni președinte.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG