Linkuri accesibilitate

Cerealele și oleaginoasele vor putea fi importate în R. Moldova doar în baza unei licențe eliberate de Ministerul Agriculturii  


Cereale descărcate dintr-un camiona.
Cereale descărcate dintr-un camiona.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va elibera licențe agenților economici și persoanelor fizice care vor să importe grâu, porumb și semințe de floarea-soarelui. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) pentru a stabiliza prețurile la producția autohtonă.  

Astfel, va fi creată o comisie de licențiere a importului pentru anumite categorii de cereale, iar Ministerul Agriculturii trebuie să prezinte în cel mult 15 zile regulamentul privind funcționarea acesteia.

Din comisie vor face parte reprezentanți ai ministerelor Agriculturii și Industriei Alimentare, ai Dezvoltării Economice și Digitalizării, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și ai asociațiilor din agricultură.

Anterior, fermierii moldoveni au cerut ca importurile de cereale și oleaginoase ucrainene să fie interzise în R. Moldova, pentru că fluxul mare al acestora în regiune a dus la prăbușirea cu 30-50% a prețurilor la producția autohtonă.

XS
SM
MD
LG