Linkuri accesibilitate

Cererile de înregistrare în cursa electorală ale lui Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă vor fi discutate la CEC marți


Cererile de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale ale candidaților desemnați de Partidul Unității Naționale, Octavian Țîcu, și Blocul electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, vor fi examinate în ședința Comisiei Electorale Centrale, cel mai probabil, în ziua de marți, 6 octombrie. Precizarea a fost făcută pentru agenția IPN de către Rodica Sîrbu, șefa direcției comunicare a Comisiei Electorale Centrale.

Octavian Țîcu a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că nu a fost admis în cursa prezidențială de către CEC, pe motiv că nu ar fi acumulat numărul de semnături valabile.

Octavian Țîcu dă vina pe Igor Dodon. „Frica lui Dodon și a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc și să mă scoată din cursă.” Octavia Țîcu se considera „singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele și înțelegerile politice, necoruptă și capabilă să-și asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, potrivit postarii sale .

„Intenția CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Țîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice și conceptului de alegeri libere și corecte, conform cărora cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege”, a spus Maia Sandu, lidera PAS, Maia Sandu, candidata la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, citata de site-urile deștiri din Moldova.

Potrivit TVR Moldova, preşedintele CEC a declarat că actele depuse de Octavian Ţîcu nu au fost examinate încă, iar o decizie finală în acest sens nu a fost luată.

XS
SM
MD
LG