Linkuri accesibilitate

Certificatele de vaccinare anti-Covid eliberate în R. Moldova, recunoscute în UE


Control certificat Covid/acte la intrarea în R. Moldova, aeroportul internațional Chișinău, 24 octombrie 2021
Control certificat Covid/acte la intrarea în R. Moldova, aeroportul internațional Chișinău, 24 octombrie 2021

De marți, 16 noiembrie, certificatele de vaccinare anti Covid-19, eliberate de R. Moldova, sunt recunoscute în Uniunea Europeană, ceea ce va face călătoriile moldovenilor vaccinați acasă mult mai ușoare, mai ales că este în creștere și numărul țărilor care impun obligativitatea certificatului la intrare.

Sunt echivalate certificatele de vaccinare făcute cu toate produsele care au fost și sunt folosite în R. Moldova, inclusive vaccinul rusesc Sputnik V care nu are încă omologarea Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

Măsura a fost anunțată luni la Bruxelles de Comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, înainte de începerea reuniunii miniștrilor de externe din UE.

Aceeași măsură se aplică Serbiei și Georgiei, tot de marți.

Comisarul UE pentru extindere despre echivalarea certificatelor de vaccinare Covid
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:25 0:00

„Și, în sfârșit, astăzi, am și câteva vești bune care apar când vine vorba de combaterea crizei COVID, pentru că astăzi vom avea decizia de echivalare a certificatelor COVID pentru Moldova, Georgia și Serbia, ceea ce înseamnă că pentru acești cetățeni, călătoriile vor fi mult mai ușoare, dar și pentru cetățenii europeni care vor să călătoreacă (în aceste țări)” a spus Varhelyi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG