Linkuri accesibilitate

Charles Michel: războiul modelează UE - Moldova și Ucraina au statut de candidate la aderare


Națiunile G7 „împart aceleași obiective - să reducă oxigenul din mașina de război a Rusiei, având grijă în același timp de economiile noastre”, a afirmat președintele Consiliului European Charles Michel la summit-ul G7 din Bavaria, relatează BBC. El a adăugat „războiul Rusiei a pus lumea în pericol”, afectând aprovizionarea cu alimente și combustibil, prețurile și securitatea.

Președintele Consiliului European a mai declarat că G7 și UE au o „unitate neclintită” în sprijinul lor pentru Ucraina, iară UE va continua să ofere sprijin financiar, umanitar și politic Ucrainei, și se angajează să ofere mai mult, să sprijine reconstrucția acestei țări.

Charles Michel afirmă că războiul modelează și Uniunea Europeană, Ucraina și Moldova au statut de țară candidată, un statut ce va fi dat și altor națiuni care speră să urmeze.

Războiul înseamnă că lumea s-a schimbat de la summit-ul G7 de anul trecut din Cornwall, spune Michel, adăugând: „lumea privește, haideți să luăm deciziile corecte și să apărăm dreptul internațional”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG