Linkuri accesibilitate

Chișinău: miting al socialiștilor în sprijinul președintelui Igor Dodon (VIDEO)


Moldova - Chișinău, mitingul socialiștilor în sprijinul lui Igor Dodon, înainte de al doilea tur al prezidențialelor. Vineri, 13 noiembrie, 2020
Moldova - Chișinău, mitingul socialiștilor în sprijinul lui Igor Dodon, înainte de al doilea tur al prezidențialelor. Vineri, 13 noiembrie, 2020

În ultima zi a campaniei electorale, înainte de turul de balotaj al prezidențialelor, la Chișinau , zeci de persoane au participat la marșul anunțat de Partidul Socialiștilor în sprijinul președintelui Igor Dodon. Duminică, Dodon se confruntă cu lidera PAS, Maia Sandu care a câștigat primul tur al scrutinului.

Președintele Igor Dodon le-a vorbit participanților la mitingul care a urmat în centrul orașului, cerându-le să iasă masiv la vot duminică. Totodată Igor Dodon a cerut din nou alegeri generale anticipate, după cele prezidențiale. Președintele a susținut de asemenea că votul de duminică ar fi și pentru păstrarea familiei și a „valorilor noastre” creștine.

Susținătorii lui Igor Dodon poartau drapele roșii și pancarte pe care se putea citi „Nu închiderii școlilor”, Nu lichidării raioanelor”, „9 mai – ziua Victoriei”. S-a scandat „Victorie!”, „Moldova!” și „Dodon președinte!”.

Partidul Socialiștilor, în cererea trimisă primăriei Chișinău, anunțase pentru vineri o participare de până la 20 de mii de oameni.

Joi în R. Moldova s-a înregistrat un număr record de noi contaminări cu Covid-19 iar capitala rămâne, pe departe regiunea cea mai afectată și în „cod roșu” de alertă din cauza pandemiei. Ceea ce presupuse o serie de limitări mai severe ale vieții sociale, purtarea obligatorie a măștii și păstrarea distanței sociale. Adunările în aer liber nu sunt interzise, în locuri închise, acestea sunt însă limitate la 50 de persoane.

Mulți din participanții la mitingul electoral al socialiștilor purtau mască, dar păstrarea distanței sociale a fost ignorată, după cum arată și imaginile corespondentul Europei Libere.

XS
SM
MD
LG