Linkuri accesibilitate

Chișinău: s-a încheiat primul maraton al vaccinării| Peste 4 mii de persoane s-au vaccinat


Universitatea de Stat de Medicină și farmacie „N. Testemițanu”
Universitatea de Stat de Medicină și farmacie „N. Testemițanu”

Primul maraton al vaccinării din R. Moldova, organizat la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițeanu”, s-a încheiat. „A fost un succes”, ne-a declarat Marcel Abraș, prorector pentru activitate socială, care a precizat că „peste 4000 de persoane s-au vaccinat” în cursul celor trei zile ale maratonului.

„Ne-am inspirat de la colegii noștri din România, pentru că universitățile din București, Cluj, Iași au fost cele care au efectuat astfel de acțiuni în România, cu un succes mare”.

„Noi am simțit că populația din Republica Moldova dorește să se vaccineze”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:03 0:00

Maratonul a fost lansat vineri, 21 mai. Fără programare și doar în baza buletinului de identitate, oamenii s-au putut imuniza inițial cu Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sinopharm.

Duminică, vaccinul Pfizer se epuizase, nu și interesul publicului.

„Populația a dorit să se vaccineze și s-a vaccinat cu toate cele trei tipuri de seruri - și cu AstraZeneca, și cu Sinopharm, și cu Pfizer”, ne-a declarat Marcel Abraș.

Vaccinarea s-a făcut în regim non-stop – 24/24, după principiul primul venit – primul serv Au participat în jur de 500 de medici și studenți la medicină, a mai declarat prorectorul Marcel Abraș.

S-au utilizat 2.500 de doze de Pfizer/BioNTech, 1888 de doze de AstraZeneca și ca 300 de Sinopharma. La maraton au venit oameni din toată țara, nu numai din Chișinău , ne-au mai declarat organizatorii.

Denis Cernelea, secretar de stat Ministerul Sănătății a anunțat, între timp, că și Primăria Chișinău va organiza un maraton al vaccinării săptămâna viitoare, relatează Publika TV:„Astfel de maratoane vor continua. Unul dintre ele va fi organizat în Palatul Republicii pentru săptămâna viitoare, deocamdată este vorba de zilele de vineri şi sâmbătă. Acest lucru va fi organizat sub egida Primăriei Municipiului Chişinău cu suportul colegilor de la Centrul Municipal de Vaccinare."

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG