Linkuri accesibilitate

Chișinău: se epuizează capacitatea spitalelor de a primi pacienți cu Covid-19


Chișinău, marcând Hramul orașului.
Chișinău, marcând Hramul orașului.

Șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a avertizat luni dimineață că sistemul municipal de sănătate se apropie de maximul capacității sale de locuri de tratament pentru COVID-19, transmite MOLDPRES. Există însă o rezervă de 200 de paturi care ar putea fi „activată” într-o situație excepțională, a mai declarat Gâlcă.

Potrivit oficialului, incidența de îmbolnăviri în municipiul Chișinău este în creștere. „Avem 942 de îmbolnăviri de coronavirus la 100 mii de locuitori”, a precizat Boris Gîlcă care a informat că în acest moment, în spitalele din Chișinău sunt internați 864 de pacienți bolnavi de coronavirus, dintre care 46 de în stare foarte gravă.

În R. Moldova, duminică, s-au înregistrat alte 671 cazuri noi de infectare cu COVID-19, bilanțul persoanelor infectate ajungând la 82.346 cazuri. Este un număr semnificativ mai mic, comparat cu ultimele zilei a săptămânii trecute, când s-au ânregistrat peste o mie de noi cazuri dar se știe că la weekend se testează mult mai puțin, cee ace se reflect și în numărul raportat de cazuri.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a trecut duminică la nivel global pragul de 50 de milioane, cam un sfert dintre ele au fost înregistrate în ultimele 30 de zile.

Octombrie a fost cea mai „gravă” lună de la începutul pandemiei. Statele Unite au devenit prima țară care a raportat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi. La 7 noiembrie, numărul cazurilor americane noi s-a cifrat la 126.000.

XS
SM
MD
LG