Linkuri accesibilitate

Chișinăul a reintrat în cod galben de alertă sanitară


Chișinăul a reintrat în cod galben de alertă sanitară, din cauza creșterii numărului noilor cazuri de infectare cu COVID-19 în toată țara. Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, a spus luni, potrivit IPN, că în ultimele 14 zile incidența coronavirusului de tip nou în Republica Moldova a constituit 26 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Vorbind la ședința operativă de luni a Primăriei, Gîlcă a mai spus că în capitală au fost vaccinate 256.000 de persoane, astfel că rata vaccinării este superioară restului țării, dar tot nu s-a atins pragul imunității colective. Gîlcă a informat că de la 26 mai, când în capitală au fost lansate punctele mobile de vaccinare, (troleibuz și autobuz) și până în prezent, în ele s-au vaccinat peste 7 mii de persoane. 221 de persoane s-a vaccinat sâmbătă și duminică la punctele mobile, care au staționat în apropierea Pieței Centrale.

Cele 70 de centre de imunizare anti-COVID-19, deschise în capitală, vor continua să activeze și în zilele de sâmbătă și duminică, a precizat șeful-adjunct a Direcției generale asistență socială și sănătate. Boris Gîlcă a mai spus că masca rămâne obligatorie în spațiile publice închise, în transportul public, în stațiile mijloacelor de transport, dar și la evenimente unde sunt aglomerații de oameni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG