Linkuri accesibilitate

Chișinăul începe negocieri directe cu centrala de la Cugiurgan, Gazprom confirmă livrările în mai


Centrala electrică de la Cuciurgan.
Centrala electrică de la Cuciurgan.

Autoritățile de la Chișinău au renunțat la ideea de a găsi surse alternative de electricitate, și au început negocieri directe cu centrala de la Cuciurgan, în timp ce Gazprom a confirmat oficial că va continua livrarea de gaze în luna mai.

Începerea negocierilor directe cu centrala de la Cuciurgan a fost confirmată de Tatiana Savva, directoarea generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), care administrează societatea Energocom, pentru TV8.

„Într-adevăr, licitația a fost anulată. Din după-amiaza acestei zile [29 aprilie] s-a purces la negocieri directe cu cei de la Cuciurgan. Urmează să fie semnat un contract, iar mai multe detalii le va oferi doamna prim-ministră”, a precizat Tatiana Savva.

Pe 26 aprilie se anunțase că societatea de stat Energocom a eșuat în tentativa de a găsi surse alternative de energie electrică, în caz că Gazprom sistează livrările de gaze, iar R. Moldova rămâne fără curentul livrat de centrala Cuciurgan.

Teoretic, acest lucru s-ar fi putut întâmpla pe 1 mai, după ce guvernul de la Chișinău nu a găsit firma care să facă audit-ul datoriei istorice la gaze a malului drept.

Pe 29 aprilie, Moldovagaz a anunțat însă decizia Gazprom de a continua livrările de gaze în mai, în parametrii normali.

XS
SM
MD
LG