Linkuri accesibilitate

Chișinăul intră în zona de cod roșu de alertă COVID-19


În municipiul Chișinău, masca de protecție este obligatorie în spitale și se recomandă în transport și spațiile închise
În municipiul Chișinău, masca de protecție este obligatorie în spitale și se recomandă în transport și spațiile închise

În municipiul Chișinău, incidența COVID-19 a ajuns în ultima săptămână la 350 de cazuri de îmbolnăviri la fiecare 100.000 de locuitori, ceea ce depășește semnificativ limita de la care se instituie codul roșu de alertă epidemiologică.

Șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, a spus Europei Libere că doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică este în drept să anunțe instituirea codului și eventuale restricții pentru a diminua răspândirea cazurilor, dar că această comisie nu s-a întrunit deocamdată. Actualmente, purtarea măștii este obligatorie în spitale și se recomandată în transportul public și spațiile închise.

Datele prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică marți, 26 iulie, arată că incidența în municipiul Chișinău depășește semnificativ pragul la care se introduce codul roșu, de 250 de mii de cazuri de îmbolnăvire la 100.000 de locuitori.

Alte 20 unități administrative sunt sub cod portocaliu de alertă, cu incidențe cuprinsă între 108 (la Sângerei și Fălești) și 216 cazuri (la Anenii Noi) la 100.000 de locuitori.

Doar cinci unități administrative se află sub cod verde. Este vorba despre raioanele Telenești, Florești, Drochia și Ocnița, unde incidența cazurilor este între 35 și 48 la 100.000 de locuitori.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 520.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și peste 11.500 de decese asociate Covid-19.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG