Linkuri accesibilitate

Chișinăul vrea să modernizeze infrastructura care include bacul de la Molovata


Bacul de la Molovata, blocat de înghețuri, februarie 2021

Bacul peste Nistru în zona Molovata, singura legătură cu malul drept pentru mai multe sate din regiunea transnistreană subordonate Chişinăului, a funcționat anul trecut la capacitate dublă față de anul 2019, din cauza restricțiilor de circulație impuse de administrația de la Tiraspol. Prin posturile instalate sub pretextul pandemiei, administrația transnistreană a blocat singurul drum terestru care permitea legătura satelor Molovata Nouă, Cocieri și Corjova din raionul Dubăsari cu restul teritoriului controlat de Chişinău.

Un comunicat al Biroului de reintegrare anunță că în 2020 bacul de la Molovata a transportat 85 mii de autovehicule (față de 43 mii în 2019) și 212 mii de pasageri (față de 131,4 mii în 2019). În câteva situații, atunci când vara nivelul Nistrului a scăzut din cauza secetei, dar și în iarnă, atunci când râul a înghețat, circulația peste Nistru s-a oprit complet, iar satele subordonate Chişinăului nu au mai putut fi alimentate cu produse de primă necesitate și alimente.

Comunicatul anunță că în cadrul unei ședințe, vicepremiera pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a solicitat mobilizarea eforturilor pentru modernizarea, fortificarea și completarea infrastructurii întreprinderii „Bacul Molovata” pentru a mări capacitatea de transportare, dar și pentru a menține funcționalitatea bacului pe timp de secetă sau de îngheț pe râul Nistru.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG