Linkuri accesibilitate

Chicago | Posibilul făptaș al atacului armat din Ziua Independenței a fost arestat


Poliția, la locul atacului armat, Highland Park, Chicago, 4 iulie 2022

Poliția a arestat un suspect pe 4 iulie, după ce un schimb de focuri de armă în masă a făcut șase morți la o paradă de Ziua Independenței Statelor Unite în suburbia bogată Highland Park, în afara orașului Chicago.

După o scurtă urmărire cu mașina, Robert Crimo, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut "fără incidente", a declarat presei șeful poliției din Highland Park, Lou Jogmen. El era considerat posibil suspect în cazul împușcăturilor, dar după arestarea sa, poliția a declarat că îl consideră responsabil de atacul armat.

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte 24 au fost rănite când un bărbat înarmat a deschis focul de pe un acoperiș la o paradă de Ziua Independenței în suburbia bogată Highland Park, în afara orașului Chicago.

Parada a început la ora 10.00, dar a fost întreruptă brusc 10 minute mai târziu, după ce s-au tras focuri de armă. Sute de persoane - unele rănite și pline de sânge - au fugit de pe traseul paradei, lăsând în urmă mobilier stradal, cărucioare pentru copii, jucării de pluș, biciclete și pături.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG