Linkuri accesibilitate

Ion Chicu vs Maia Sandu și controversa privind bugetul


Premierul Ion Chicu (foto arhivă).
Premierul Ion Chicu (foto arhivă).

Premierul Ion Chicu a ceru fracțiunilor parlamentare să examineze cu atenție proiectul de buget, cel al asigurărilor sociale și strategia bugetar-financiară, toate documente aprobate joi în prima lectură de parlament, în cursul unei ședințe întrerupte de protestele opoziției.

În cadrul unei discuții telefonice cu președintele ales Maia Sandu, se arată într-o declarație de presă a guvernului, Chicu a atras atenția că este „riscant” să se intre în noul an fără un buget aprobat. Totodată, el a asigurat că fiecare amendament al deputaților va fi examinat de guvern. Premierul și-a reafirmat părerea că actualul parlament „trebuie urgent dizolvat”.

Președinta aleasă Maia Sandu a scris însă, pe pagina sa de Facebook, că „ bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG