Linkuri accesibilitate

China ripostează la acuzele oficialilor americani că ar fi răspuns lent la epidemia de coronavirus


Geng Shuang, purtător de cuvânt al ministrului de Externe chinez
Geng Shuang, purtător de cuvânt al ministrului de Externe chinez

Autoritățile chineze i-au criticat pe oficialii americani pentru comentariile „imorale și iresponsabile” care susțin că Beijingul este vinovat de agravarea impactului global al pandemiei cu noul coronavirus.

Miercuri, consilierul de securitate națională al SUA, Robert O'Brien, a acuzat China de reacția ezitantă pe care a avut-o inițial la apariția coronavirusului, afirmând că acest lucru a costat probabil lumea două luni, când ar fi putut să se pregătească pentru extinderea epidemiei. El a mai spus că o vreme extinderea virusului a fost mușamalizată de autoritățile comuniste.

Cerându-i-se să comenteze afirmațiile lui O'Brien, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Geng Shuang, a declarat joi la o conferință de presă la Beijing că observațiile "imorale și iresponsabile" ale unor oficiali nu ajută la controlul epidemiei în SUA.

Eforturile Chinei de a încetini răspândirea virusului ar fi dat timp celorlalte țări să se pregătească de contracararea epidemiei, a susținut Geng, care a adăugat că ar fi de dorit ca oficialii americani să-și concentreze energia pentru a da o ripostă la expansiunea virusului și pentru a coopera la nivel internațional, nu pentru a arăta acuzator către China.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG