Linkuri accesibilitate

Cifrele la putere


Imagine generică dintr-un spital din R. Moldova

De la literatura statistică infinită a epidemiei COVID la aritmetica înverșunată a majorităților parlamentare...

Cifrele la putere
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:04 0:00
Link direct

Niciodată atîtea cifre. Și nicăieri o minte care să le poată înțelege pe toate. Asta e zestrea numeric-digitală care sporește în noi și în jurul nostru, cu fiecare oră și zi de prezentare și analiză a actualității. De la literatura statistică infinită a epidemiei COVID, la datoria globală a statelor și aritmetica înverșunată a majorităților parlamentare, cifrele au înlocuit orice altă formă de percepție.

În Italia, guvernul e prezentat seară de seară ca fruct al noilor calcule care generează și regenerează majorități. Aceeași operație face actualitatea în Moldova.

Buletinul Meteo și Planul de Redresare lansat de UE ajung la consumator prelucrate matematic de experți. Fără îndoială, nu există exactitate fără cifre. Și tot din cifrele ajunse la putere trăiește și se hrănește confuzia.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG