Linkuri accesibilitate

Cine sabotează traficul feroviar din Polonia?


Panou publicitar pe care scrie „Glorie Ucrainei!” în fața Gării centrale din Cracovia, unde sosesc refugiații ucraineni în Polonia, 15 martie 2022
Panou publicitar pe care scrie „Glorie Ucrainei!” în fața Gării centrale din Cracovia, unde sosesc refugiații ucraineni în Polonia, 15 martie 2022

Autoritățile poloneze de securitate investighează mai multe cazuri de perturbare a traficului feroviar, după ce semnale radio neautorizate au oprit mai multe trenuri în weekend. În cazul unora dintre semnale, pe fundal se auzea imnul național al Rusiei.

Calea ferată din Polonia este principala rută de transport pentru sprijinul militar internațional care merge către Ucraina vecină, care luptă împotriva agresiunii Rusiei.Pe aceeași rețea feroviară sunt transportate, de asemenea, exporturile agricole ale Ucrainei către piețele din vestul țării.

Doi bărbați în vârstă de 20 de ani au fost arestați duminică după ce au generat semnale radio care au oprit cinci trenuri de pasageri și un tren de marfă în apropiere de Bialystok, în nord-estul țării. Procurorii au deschis o anchetă. Unul dintre cei doi suspecți arestați era ofițer de poliție, iar poliția din Bialystok a declarat luni că a deschis o procedură de concediere împotriva acestuia.

Semnale similare de „oprire prin radio” au blocat pentru scurt timp câteva trenuri de pasageri și de marfă în alte regiuni din Polonia la sfârșitul săptămânii trecute. În unele cazuri, pe intercom putea fi auzit imnul Rusiei, relatează presa poloneză.

Autoritățile au declarat că nu a existat nicio amenințare la adresa securității publice și că nimeni nu a fost rănit.

Stanislaw Zaryn, coordonatorul adjunct al serviciilor de informații, a declarat luni că nu există „nimic care să indice că problemele au apărut la inspirația unei țări străine”. El a adăugat că, totuși, dată fiind situația geopolitică, trebuie să analizeze această situație pentru a determina „cine ar putea fi în spatele unor astfel de incidente". Problema semnalelor neautorizate de „oprire prin radio” nu este nouă pentru căile ferate poloneze, spune el, adăugând și că s-au mai confruntat și în trecut cu așa ceva.

Agenția de Securitate Internă (ABW) a început să cerceteze în weekend dacă aceste incidente nu sunt acte de sabotaj. „În acest moment, nu excludem niciun scenariu", a spus el. „Știm că au loc încercări de destabilizare a statului polonez de luni de zile”, a spus el. „Astfel de eforturi au fost întreprinse de Federația Rusă în cooperare cu Belarus și, din acest motiv, nu subestimăm niciun indiciu care ajunge la ABW”.

Cazurile anterioare de deraieri minore au contribuit la îngrijorarea cu privire la vulnerabilitatea sistemului feroviar într-un moment crucial.

Experții spun că, din lipsă de investiții, sistemul de radiocomunicații învechit pe care se sprijină căile ferate poloneze le face vulnerabile la farse și sabotaje, într-un moment în care ele joacă un rol-cheie în menținerea legăturilor de transport cu Ucraina. Planificata actualizare la un sistem de comunicații digitale a fost amânată.

Luni, ABW a declarat pentru The Associated Press că, până în prezent, au fost arestați 16 suspecți, majoritatea străini, sub acuzația de spionaj pentru Rusia, inclusiv pentru colectarea de informații despre sistemul feroviar.

XS
SM
MD
LG