Linkuri accesibilitate

Rusia afirmă că a oprit un atac al unor „sabotori” în regiunea Belgorod


Captură video filnată cu drona și publicată de Legiunea Libertatea Rusiei care arată ceea ce ei susțin că este o distrugere a unor obiective militare rusești, în apropiere de Novaia Tavoljanka, regiunea Belgorod
Captură video filnată cu drona și publicată de Legiunea Libertatea Rusiei care arată ceea ce ei susțin că este o distrugere a unor obiective militare rusești, în apropiere de Novaia Tavoljanka, regiunea Belgorod

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat în seara zilei de 4 iunie că unitățile care acoperă frontiera de stat din Districtul Militar de Vest și polițiștii de frontieră au reușit să oprească o tentativă a unui „grup de sabotaj și recunoaștere a teroriștilor ucraineni” de a traversa apa în apropierea așezării Novaia Tavoljanka, regiunea Belgorod.

„A fost efectuat un atac de artilerie asupra inamicului. Inamicul a fost dispersat și s-a retras”, a precizat departamentul militar rus într-un comunicat.

Pe parcursul zilei de 4 iunie, Corpul voluntarilor ruși și Legiunea Libertatea Rusiei, care luptă de partea Ucrainei, au anunțat un nou raid în regiunea Belgorod. Corpul voluntarilor ruși a înregistrat un videoclip în care îi propune șefului regiunii, Viaceslav Gladkov, să se întâlnească în Novaia Tavoljanka pentru a-i preda „doi soldați ruși capturați”.

Cu puțin timp înainte de ora întâlnirii propusă de RDK, Gladkov a publicat un videoclip pe canalul său de Telegram în care, deși i-a numit pe luptătorii RDK „criminali” și „fasciști”, a fost de fapt de acord cu această întâlnire, dar nu în Novaia Tavoljanka, ci la punctul de trecere a frontierei Șebekino. Potrivit lui Gladkov, prizonierii au fost cel mai probabil uciși, admițând de altfel că persoanele prezentate în videoclipul RDK sunt prizonieri de război ruși.

Cu toate acestea, întâlnirea nu a avut loc nici la ora stabilită, nici mai târziu. Gladkov a scris pe rețeaua Telegram că a organizat un „comandament operațional restrâns”. Pe canalul Telegram al Legiunii Libertatea Rusiei a apărut, în seara zilei de 4 iunie, un alt videoclip , în care Gladkov este acuzat de lașitate, se afirmă că prizonierii sunt în viață și sunt transferați „în rândul efectivelor de schimb de prizonieri ale Ucrainei”. În videoclip nu mai apar doi, ci aproximativ zece presupuși prizonieri, identitatea lor nefiind confirmată.

„De fapt, există mult mai mulți prizonieri, dar nici conducerea militară, nici cea civilă nu este interesată de soarta lor", se mai spune în mesajul de pe canalul RDK .

XS
SM
MD
LG