Linkuri accesibilitate

Cine vrea să-i fure identitatea lui Renato?


Comisia Electorală Centrală a înregistrat, la 5 mai, blocul electoral „Renato Usatîi” la cererea politicianului cu același nume, care se pregătește de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Partidul Nostru”, cum i se cheamă partidul, este o firmă lesne de falsificat de către adversari, a spus Usatîi. Aceștia abia așteptau să-i fure voturi cu ajutorul unor formațiuni spoiler nou înființate, având denumiri ca:

  • Ai Noștri, (Нашы, a nu se confunda cu Nănașî),
  • Ai Voștri, (Вашы, a nu se confunda cu Lavașî),
  • Ale Noastre,
  • Ale Voastre,
  • Ai/Ale Lor etc.

Cu noul bloc înregistrat, să mai falsifice ei denumirea „Renato Usatîi”, dacă pot!

Și iată așa, după ce ne-am chinuit vreo șapte ani să spunem: „partidul Partidul Nostru”, acum o să ne chinuim măcar vreo două-trei luni să spunem „liderul blocului Renato Usatîi, Renato Usatîi”.

V-ar mai putea interesa:

Jumătățile de vaccin

Atâta l-a stropit, până l-a topit!

Peripețiile bravului agent Popa

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG