Linkuri accesibilitate

Jumătățile de vaccin


Autorul dialogului între Igor D. și Vadim K. este Oleg Artene, câștigătorul Concursului de Replici Politigraf, care este organizat săptămânal pe Facebook.

Palpitație astăzi, 30 aprilie, la vârful Partidului Socialiștilor datorită așteptatei aterizări pe Aeroportul Internațional Chișinău a celei de-a doua jumătăți a lui Sputnik-V, vaccinul rusesc împotriva COVID-19.

Spre deosebire de alte vaccinuri contra coronavirusului, Sputnik-V are două componente diferite una de cealaltă. La 24 aprilie, Rusia a trimis la Chișinău, ca ajutor umanitar, 71 de doze din prima componentă, la bordul unui avion din care, înainte de vaccin, s-a dat jos liderul socialist Igor Dodon, ca mediator al donației.

Autoritățile medicale moldovene au spus atunci că nu încep încă vaccinarea populației cu Sputnik, pentru că nu știu când o să vină și componenta a doua a vaccinului. Ar trebui să vină astăzi, dacă se confirmă un anunț al conducerii socialiste a parlamentului dizolvat.

Și iată așa, la vreo opt luni de când Moscova a înregistrat primul vaccin anti COVID-19 din lume și după ce acesta a ajuns în cele mai îndepărtate „colțuri” ale globului, chiar dacă nu a fost autorizat de Organizația Mondială a Sănătății, Sputnik-ul ajunge integral și în vecinătatea apropiată a Rusiei.

Iar Igor Dodon, care spune tot de vreo opt luni că vrea să fie primul moldovean care-și injectează Sputnik-V, o să se poată vaccina, în sfârșit.

E drept însă că nu primul. A fost deja întrecut de mulți, inclusiv de rivalul său de la Bălți, Renato Usatîi.

Riscă să rămână și în urma liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, pentru că aproape jumătate din Sputnik-ul donat de ruși R. Moldova merge imediat la Tiraspol.

V-ar mai putea interesa:

Atâta l-a stropit, până l-a topit!

Peripețiile bravului agent Popa

Păziți-o pe Domnica!

Vezi comentarii

Previous Next

XS
SM
MD
LG